Een hond adopteren

Als u besluit om te komen kijken naar een asielhond bij ons dan krijgt u eerst een kort intakegesprek. Hierin proberen wij samen met u te kijken, na wat voor hond u opzoek bent en welke hond het beste bij u past.

Het is bij ons niet mogelijk om vrijblijvend langs de kennels te lopen. Dit is niet bevorderlijk voor de gezondheid van de honden. Ze zijn dan de hele dag in de weer en ze hebben hun rust gewoon nodig. Mocht u samen met de asielmedewerker tot de conclusie komen dat er een geschikte hond voor u is, dan wordt deze voor u uit de kennel gehaald. U moet zich wel realiseren dat het voor de hond allemaal heel erg spannend is en dat hij het leuk vind om uit de kennel te zijn. De meeste honden zijn dan ook erg opgewonden als u ze voor de eerste keer ontmoet en we kunnen niet van ze verlangen dat ze meteen luisteren. We vragen u dan ook om samen met de hond een stukje te gaan lopen in het bos (gelegen naast het dierenasiel), zodat u een betere indruk van hem of haar krijgt. Wel vragen wij dan aan u een identiteitsbewijs achter te laten bij onze balie.

Mocht u samen met onze asielmedewerker besluiten dat dit uw nieuwe huisgenoot wordt, dan wordt er een afspraak met u gemaakt wanneer u de hond kunt komen ophalen. (dit is nooit de zelfde dag).

De kosten voor een adoptiehond bedragen 250 euro voor een kleine hond en 300 euro voor een (middel)grote hond. Hiervoor is de hond nagekeken door de dierenarts, ingeënt, gechipt, gewassen, behandeld tegen parasieten. Wij neutraliseren honden alleen indien daar een gegronde medische of gedragsreden voor is.  Indien er directe noodzaak is voor verder onderzoek, zal dit ook uitgevoerd worden.

Ondanks dat wij proberen om u zo veel mogelijk informatie te geven over de hond, kan het soms voorkomen dat het thuis helemaal niet gaat. Het is voor ons moeilijk inschatten hoe de hond zich in een nieuwe omgeving gedraagt. Daarom heeft u bij ons een ‘proeftijd’ van twee weken. Tijdens deze proeftijd kunt u kijken of de hond daadwerkelijk is wat u er van verwacht. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u met ons contact opnemen en de hond terug brengen. Binnen die twee weken krijgt u de helft van het adoptiegeld retour. Wel worden de administratiekosten hierop in mindering gebracht. Mocht u de hond na een langere tijd willen terug brengen dan moet u de procedure volgen die geld voor afstandshonden (klik hier ‘Procedure afstandshond‘ voor meer informatie over afstandshonden)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.