Een kat adopteren

Als u besluit om te komen kijken naar een asielkat bij ons dan krijgt u eerst een kort intakegesprek. Hierin proberen wij samen met u te kijken, na wat voor kat u opzoek bent en welke kat het beste bij u past. De asielmedewerker zal samen met u naar de cattery’s lopen om de katten te bekijken.

Mocht u samen met onze asielmedewerker besluiten dat er een nieuwe huisgenoot voor u bij zit, dan wordt er een afspraak met u gemaakt wanneer u de kat kunt komen ophalen. (dit is nooit de zelfde dag).

De kosten voor een adoptiekat bedragen euro 83,50. Hiervoor is de kat nagekeken door de dierenarts, ingeënt en gechipt.

Ondanks dat wij proberen om u zo veel mogelijk informatie te geven over de kat, kan het soms voorkomen dat het thuis helemaal niet gaat. Het is voor ons moeilijk inschatten hoe de kat zich in een nieuwe omgeving gedraagt. Daarom heeft u bij ons een ‘proeftijd’ van twee weken. Tijdens deze proeftijd kunt u kijken of de kat daadwerkelijk is wat u er van verwacht. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u met ons contact opnemen en de kat terug brengen. Binnen die twee weken krijgt u het adoptiegeld retour. Wel worden de administratiekosten hierop in mindering gebracht. Mocht u de kat na een langere tijd willen terug brengen dan moet u de procedure volgen die geld voor afstandskatten (klik op afstand doen’ voor meer informatie over afstandskatten)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.